Wat een Karakter

karakter-basset-artesien-normand-15Het eerste valt op zijn vrolijke, levendige en aanhankelijke aard. De Basset Artésien Normand is een echte gezinshond, zeer aanhankelijk, dol op kinderen. Hij zal alles doen om zijn baas te behagen. Slaafse gehoorzaamheid mag echter niet van hem worden verwacht. Hij is een tikje eigenzinnig, ingegeven door zijn talent om zelfstandig een spoor te kunnen uitwerken. Nerveus is hij zeker niet. Zijn zachtaardige karakter past bij een baas die met geduld, consequent en ook een dosis charme met zijn Basset om gaat. De Franse Basset is intelligent en leert spelenderwijs.

Opvoeding van de Basset

karakter-basset-artesien-normand-31Het zachtaardige, vrolijke karakter, gepaard aan het ondernemende talent, vraagt een consequente, geduldige opvoeding. De Franse Basset is intelligent en leert spelenderwijs. Zo wordt hij een behoorlijk gehoorzame metgezel. Er ontstaat al snel een hechte band met zijn baas en het hele gezin. Het verdient aanbeveling om –  voordat de pup in huis komt – met het gezin af te spreken wat wel en niet mag. Leuke dingen zijn zó aangeleerd maar, afleren is veel moeilijker. Een cursus is goed mogelijk bij een trainer die verstand heeft van het omgaan met ‘Lopende Honden’.


Logeren

De Franse Basset is een echte meutehond. Dit is een groot voordeel als u om welke reden ook, afwezig bent, bijv. vakantie. Dan kan uw Basset bij ons logeren. Er zijn vriendjes die hem opnemen in hun spel. Hij zal geen heimwee hebben. Alle voorzieningen zijn aanwezig voor een aangenaam verblijf van uw viervoeter, zoals speelweides, verwarmde verblijven, persoonlijke aandacht en kwalitatief goede maaltijden.

karakter-basset-artesien-normand-2