Welkom bij kennel ‘de Bérénice’

welkom-basset-artesien-normand-1De liefde voor de Franse Basset begon in 1973 met ons teefje Inou du Toutounier. Altijd vrolijk, tikje eigenwijs en met een grote toewijding aan haar baasjes. Dat kenmerkte Inou en ook alle Franse Bassets die daarna bij ons geboren zijn. Onweerstaanbaar en ontwapenend lief. Maar ook met alle voeten stevig in de wereld staand. Een talent om te behagen, een talent om te speuren. Dol op mensen en honden. Beroemd om het aparte uiterlijk: een hond uit vervlogen tijden, zo uit een schilderij gestapt. Een plaatje met die lange oren en sprekende kleuren.

welkom-basset-artesien-normand-2Inou kreeg gezelschap van Jacobine; het zijn immers meutehonden. En een nestje. Het opgroeien van pups vormde de inspiratie om meer voor en met de Basset Artésien Normand te doen. Keuringen zijn daarvan één aspect. Gezondheid, een goed karakter, goed bewegen en een mooi uiterlijk spelen hierbij de hoofdrol. Daarnaast veldwerk. Examens doen voor het ‘brevet de chasse’. Het allerbelangrijkste is gezondheid. Inmiddels, zo’n 36 jaar later, kunnen we terugkijken op vele kampioenen, ook in het buitenland. Natuurlijk kijken we ook vooruit en zetten we ons in om mooie mooie pups te fokken.

De site geeft u een beeld van dit aparte ras met de meest in het oog springende kartakterkenmerken: zachtaardig, vriendelijk, vrolijk en onweerstaanbaar. De Franse Basset: een passie voor altijd…

foto-basset-artesien-normand-2a

introduktie-basset-artesien-normand-1

 

Onze huisgenoten Bassets ‘de Bérénice’

bassets-de-berenice-11Op het eerste gezicht een hond uit vervlogen tijden. Een jachthond, zo uit een schilderij gestapt, waarop hij een eeuw geleden is afgebeeld. Een adellijk en sierlijk hoofd, stevig gebouwd maar beslist niet dik en grof. Hij straalt kracht, allure en elegantie uit. Zijn vacht is kort. Meestal driekleurig. Zijn kalm en vriendelijk karakter maakt hem tot een fijne kameraad en huisgenoot, een vriend voor het hele gezin.

bassets-de-berenice-2Gezondheid, een goed karakter én een knap uiterlijk. De eerste Basset Artésien Normand kwam in 1973 in huis. Zij stamde uit de ‘du Toutounier’ lijn. Ons eerste nest werd in 1979 geboren. Sindsdien hebben wij vooral in samenwerking met Franse en Nederlandse fokkers ervaring opgedaan en kennis vergaard van de Franse Basset en met veel liefde een kennel opgebouwd.

 

 

 

 

bassets-de-berenice-31

We hebben ze nog op het netvlies, de Franse lijnen van Leparoux, Rameaux de Cuisy en de la Petite Sologne, de voorouders van onze honden. Ook de huidige lijnen, zoals de la Petite Gatine en du Grand Hourqueyre zijn verenigd in onze Bassets. De pups worden uiteraard in huiselijke kring met zorg groot gebracht. Wij zorgen voor een goede socialisering, omdat de pups aan alles  (TV, radio, etc.) in en rond het huis gewend zijn. Voor het fokken komt veel kijken. Een liefdevolle verzorging, maar ook eisen stellen aan karakter, gezondheid en exterieur van de ouderdieren. Wij houden ons aan het fokreglement van de rasvereniging met een eisenpakket waaraan de vader en moeder in spé moeten voldoen. Het gaat om gezondheidseisen en exterieur kwalificaties. Uiteraard houden we contact met de pupeigenaren over het opgroeien van hun Bassetje.

Voor foto’s zie pups.

 

Onze Bassets gaan naar tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Eerst de Jonge Hondendag, georganiseerd door onze rasvereniging. Daarna de grote shows als  het Chapionnat de France, de Winner, de Kampioensclubmatch, en het wereld- kampioenschap. Menige prijs hebben onze Bassets behaald.  Zie kampioenen

 

bassets-de-berenice-4Minstens even belangrijk is datgene wat niet met een prijs beloond hoeft te worden: Bassets met een fijn karakter, die dat speciale voor hun baas kunnen betekenen.