Welkom bij kennel ‘de Bérénice’

welkom-basset-artesien-normand-1De liefde voor de Franse Basset begon in 1973 met ons teefje Inou du Toutounier. Altijd vrolijk, tikje eigenwijs en met een grote toewijding aan haar baasjes. Dat kenmerkte Inou en ook alle Franse Bassets die daarna bij ons geboren zijn. Onweerstaanbaar en ontwapenend lief. Maar ook met alle voeten stevig in de wereld staand. Een talent om te behagen, een talent om te speuren. Dol op mensen en honden. Beroemd om het aparte uiterlijk: een hond uit vervlogen tijden, zo uit een schilderij gestapt. Een plaatje met die lange oren en sprekende kleuren.

welkom-basset-artesien-normand-2Inou kreeg gezelschap van Jacobine; het zijn immers meutehonden. En een nestje. Het opgroeien van pups vormde de inspiratie om meer voor en met de Basset Artésien Normand te doen. Keuringen zijn daarvan één aspect. Gezondheid, een goed karakter, goed bewegen en een mooi uiterlijk spelen hierbij de hoofdrol. Daarnaast veldwerk. Examens doen voor het ‘brevet de chasse’. Het allerbelangrijkste is gezondheid. Inmiddels, zo’n 36 jaar later, kunnen we terugkijken op vele kampioenen, ook in het buitenland. Natuurlijk kijken we ook vooruit en zetten we ons in om mooie mooie pups te fokken.

De site geeft u een beeld van dit aparte ras met de meest in het oog springende kartakterkenmerken: zachtaardig, vriendelijk, vrolijk en onweerstaanbaar. De Franse Basset: een passie voor altijd…

foto-basset-artesien-normand-2a

introduktie-basset-artesien-normand-1