Onze huisgenoten Bassets ‘de Bérénice’

bassets-de-berenice-11Op het eerste gezicht een hond uit vervlogen tijden. Een jachthond, zo uit een schilderij gestapt, waarop hij een eeuw geleden is afgebeeld. Een adellijk en sierlijk hoofd, stevig gebouwd maar beslist niet dik en grof. Hij straalt kracht, allure en elegantie uit. Zijn vacht is kort. Meestal driekleurig. Zijn kalm en vriendelijk karakter maakt hem tot een fijne kameraad en huisgenoot, een vriend voor het hele gezin.

bassets-de-berenice-2Gezondheid, een goed karakter én een knap uiterlijk. De eerste Basset Artésien Normand kwam in 1973 in huis. Zij stamde uit de ‘du Toutounier’ lijn. Ons eerste nest werd in 1979 geboren. Sindsdien hebben wij vooral in samenwerking met Franse en Nederlandse fokkers ervaring opgedaan en kennis vergaard van de Franse Basset en met veel liefde een kennel opgebouwd.

bassets-de-berenice-31

We hebben ze nog op het netvlies, de Franse lijnen van Leparoux, Rameaux de Cuisy en de la Petite Sologne, de voorouders van onze honden. Ook de huidige lijnen, zoals de la Petite Gatine en du Grand Hourqueyre zijn verenigd in onze Bassets. De pups worden uiteraard in huiselijke kring met zorg groot gebracht. Wij zorgen voor een goede socialisering, omdat de pups aan alles  (TV, radio, etc.) in en rond het huis gewend zijn. Voor het fokken komt veel kijken. Een liefdevolle verzorging, maar ook eisen stellen aan karakter, gezondheid en exterieur van de ouderdieren. Wij houden ons aan het fokreglement van de rasvereniging met een eisenpakket waaraan de vader en moeder in spé moeten voldoen. Het gaat om gezondheidseisen en exterieur kwalificaties. Uiteraard houden we contact met de pupeigenaren over het opgroeien van hun Bassetje.

Voor foto’s zie pups.


Onze Bassets gaan naar tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Eerst de Jonge Hondendag, georganiseerd door onze rasvereniging. Daarna de grote shows als  het Chapionnat de France, de Winner, de Kampioensclubmatch, en het wereld- kampioenschap. Menige prijs hebben onze Bassets behaald.  Zie kampioenen


bassets-de-berenice-4Minstens even belangrijk is datgene wat niet met een prijs beloond hoeft te worden: Bassets met een fijn karakter, die dat speciale voor hun baas kunnen betekenen.